Een woning kopen voor de verhuur

Als je een hypotheek aanvraagt met de bedoeling de woning te gaan verhuren, dan zijn geldverstrekkers hier terughoudend in. Een hypotheek is eigenlijk alleen voor woningen waar je daadwerkelijk gaat wonen bedoeld. Hiermee is het niet mogelijk om beleggingspand te financieren. Ben je van plan de woning te verhuren, zonder dit met de geldverstrekker te overleggen, dan kan dit consequenties hebben. Als de geldverstrekker namelijk ontdekt dat je je niet aan de afspraken houdt, dan is de hypotheek direct opeisbaar. Wat houdt dit in? Je zult de hypotheek direct moeten aflossen en als je dit niet kan, dan zit er niets anders op dan de woning direct te moeten verkopen.

Het kan zijn dat je een woning hebt gekocht, je woont er jaren, maar op een later moment wil je de woning verhuren. Dit is, afhankelijk van de geldverstrekker, soms wel mogelijk. De geldverstrekker wilt dan wel precies de achterliggende redenen weten waarom dit nodig is.

Wil je een woning kopen voor de verhuur, dan bestaan er zeker mogelijkheden om dit te realiseren. We maken bij de bank kenbaar dat het de bedoeling is de woning te verhuren. Met de bank spreken we dan een rentepercentage, renteperiode en aflossingsschema af. En als de bank akkoord gaat, dan is het mogelijk om een beleggingspand te financieren. Deze speciale hypotheken noemen we ook wel een verhuurhypotheek.

De maximale financiering is afhankelijk van de locatie en of het object courant is en kan oplopen tot 80% van de marktwaarde in verhuurde staat. Er zijn verschillende geldverstrekkers die een verhuurhypotheek aanbieden, ieder met hun eigen voorwaarden en condities.

Wil je een beleggingspand financieren? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij. Bel of mail ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Veel gestelde vragen

Vaak is het voordeliger om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten. Het is helaas niet mogelijk om een beleggingspand onder NHG te financieren. Wil je weten wat er wel mogelijk is? De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Ja, zeker. Voor MKB-hypotheken ben je bij Spot Hypotheken aan het juiste adres. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je informeren over de mogelijkheden.

Ja, zeker! Regelmatig sluiten wij ook verhuurhypotheken af voor AOW-gerechtigden. Ook gebeurt dit regelmatig voor een beleggingsobject. De hypotheekadviseur kan je aan de hand van je persoonlijke situatie informeren of een hypotheek tot de mogelijkheden behoort.

Een beleggingshypotheek afsluiten is een grote beslissing, een beslissing waarvan je meestal wilt dat het je geld oplevert in plaats van kost. Er komt meer bij kijken dan alleen de laagste lasten en de verwachte opbrengsten. Een goede financiële start zonder verrassingen kan je veel geld besparen.
Denk je het zelf goed te kunnen, dan moet je het gewoon proberen. Wil je advies over een verhuurhypotheek? Dan kun je altijd bij Spot Hypotheken terecht!

Bij het kennismakingsgesprek nemen we van alles met je door, ook je wensen en toekomstplannen. Als we met elkaar verder gaan ontvang je van ons een vragenlijst, waarmee we een klantprofiel gaan opstellen. Bij het hypotheekadviesgesprek gaan de antwoorden doornemen en onderzoeken wat het beste bij jou past. Op basis van al deze informatie stellen we een financieel plan op. Op basis van het financieel plan kunnen we de juiste verhuurhypotheek selecteren.

Spot Hypotheken is volledig onafhankelijk en bemiddelt voor meerdere geldverstrekkers. We kunnen meerdere aanbieders van verhuurhypotheken met elkaar vergelijken en bij de voor jou best passende aanbieder je verhuurhypotheek afsluiten.

De kosten voor het hypotheekadvies en bemiddeling van de beleggingshypotheek staan op onze website bij tarieven. Omdat er iets mee bij komt kijken dan bij een reguliere hypotheek, kun je het tarief van de doorstromer hanteren. Je hoeft pas te betalen bij de notaris, dus zodra je de sleutel ontvangt van je beleggingspand. We zijn echt onafhankelijk en ontvangen geen provisie.

Ja, ook voor het hypotheekadvies van de verhuurhypotheek heb je een eigen hypotheekadviseur. Al je vragen met betrekking tot je hypotheekaanvraag kun je aan je hypotheekadviseur stellen.

Het hypotheekproces voor de verhuurhypotheek verloopt meestal vrij snel. Na het insturen van de hypotheekaanvraag hebben we meestal binnen twee dagen een hypotheekofferte, na ondertekening en het aanleveren van alle gewenste documenten duurt het normaliter 3 tot 4 werkdagen voordat de verhuurhypotheek definitief is. De precieze tijdsduur is afhankelijk van de doorlooptijd van de gekozen geldverstrekker. Het belangrijkste is het compleet en tijdig aanleveren van alle benodigde documenten.

Ja, dit is mogelijk. In sommige situaties zie je dat starters zelf een woning huren en een woning kopen voor de verhuur. Dit kan soms een winstgevende situatie opleveren. Spot Hypotheken rekent het graag voor je uit.

Neem contact met ons op