Hypotheek volledig afgestemd op je persoonlijke situatie

Het kopen van een huis is voor veel mensen de grootste aankoop die zij in hun leven doen. Om een woning te kunnen kopen is vaak veel geld nodig. Daarom zal je meestal een hypotheek nodig hebben. Ben je een starter op de woningmarkt of heb je al eerder een huis gekocht? Bij Spot Hypotheken vinden we het belangrijk dat je een hypotheek afsluit die volledig is afgestemd op je persoonlijke situatie. Een hypotheek aanvragen vraagt immers altijd om maatwerk.

Het kiezen van de juiste hypotheekvorm

Wanneer je een woning koopt is het gebruikelijk om een hypotheek af te sluiten en daarmee je woning te financieren. De hypotheek betaal je gedurende de looptijd weer terug aan de geldverstrekker. Daarnaast betaal je ook rente over dit bedrag. We kijken samen met je wat de juiste hypotheekvorm is. De hypotheekvorm bepaalt de wijze waarop de lening wordt afgelost.

Sinds 1 januari 2013 zijn de regels veranderd waarbij je voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking komt als je volgens een vast schema aflost zoals bij een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Heb je voor 2013 al een huis gekocht dan kun je te maken krijgen met verschillende overgangsregelingen. Wanneer je onder het overgangsrecht valt dan kan je andere hypotheekvormen zoals een spaarhypotheek of een aflossingsvrije hypotheek nog (fiscaal) voortzetten. We houden met alle situaties rekening en helpen je graag bij het vinden van de beste hypotheek.

Hypotheek aanvragen

Naast het kiezen van de juiste hypotheekvorm zorgen we bij je hypotheekaanvraag ook voor de meest gunstige voorwaarden. Wil je een scherpe lage rente of juist meer mogelijkheden en flexibiliteit? Waar je ook voor kiest een hypotheek aanvragen is altijd maatwerk, ook als je in loondienst bent. Bij Spot Hypotheken ben je aan het juiste adres voor een hypotheekaanvraag. Bel of mail ons voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Veel gestelde vragen

Vaak is het voordeliger om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten. Het is helaas niet mogelijk om een beleggingspand onder NHG te financieren. Wil je weten wat er wel mogelijk is? De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Ja, zeker. Voor MKB-hypotheken ben je bij Spot Hypotheken aan het juiste adres. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je informeren over de mogelijkheden.

Ja, zeker! Regelmatig sluiten wij ook verhuurhypotheken af voor AOW-gerechtigden. Ook gebeurt dit regelmatig voor een beleggingsobject. De hypotheekadviseur kan je aan de hand van je persoonlijke situatie informeren of een hypotheek tot de mogelijkheden behoort.

Een beleggingshypotheek afsluiten is een grote beslissing, een beslissing waarvan je meestal wilt dat het je geld oplevert in plaats van kost. Er komt meer bij kijken dan alleen de laagste lasten en de verwachte opbrengsten. Een goede financiële start zonder verrassingen kan je veel geld besparen.
Denk je het zelf goed te kunnen, dan moet je het gewoon proberen. Wil je advies over een verhuurhypotheek? Dan kun je altijd bij Spot Hypotheken terecht!

Bij het kennismakingsgesprek nemen we van alles met je door, ook je wensen en toekomstplannen. Als we met elkaar verder gaan ontvang je van ons een vragenlijst, waarmee we een klantprofiel gaan opstellen. Bij het hypotheekadviesgesprek gaan de antwoorden doornemen en onderzoeken wat het beste bij jou past. Op basis van al deze informatie stellen we een financieel plan op. Op basis van het financieel plan kunnen we de juiste verhuurhypotheek selecteren.

Spot Hypotheken is volledig onafhankelijk en bemiddelt voor meerdere geldverstrekkers. We kunnen meerdere aanbieders van verhuurhypotheken met elkaar vergelijken en bij de voor jou best passende aanbieder je verhuurhypotheek afsluiten.

De kosten voor het hypotheekadvies en bemiddeling van de beleggingshypotheek staan op onze website bij tarieven. Omdat er iets mee bij komt kijken dan bij een reguliere hypotheek, kun je het tarief van de doorstromer hanteren. Je hoeft pas te betalen bij de notaris, dus zodra je de sleutel ontvangt van je beleggingspand. We zijn echt onafhankelijk en ontvangen geen provisie.

Ja, ook voor het hypotheekadvies van de verhuurhypotheek heb je een eigen hypotheekadviseur. Al je vragen met betrekking tot je hypotheekaanvraag kun je aan je hypotheekadviseur stellen.

Het hypotheekproces voor de verhuurhypotheek verloopt meestal vrij snel. Na het insturen van de hypotheekaanvraag hebben we meestal binnen twee dagen een hypotheekofferte, na ondertekening en het aanleveren van alle gewenste documenten duurt het normaliter 3 tot 4 werkdagen voordat de verhuurhypotheek definitief is. De precieze tijdsduur is afhankelijk van de doorlooptijd van de gekozen geldverstrekker. Het belangrijkste is het compleet en tijdig aanleveren van alle benodigde documenten.

Ja, dit is mogelijk. In sommige situaties zie je dat starters zelf een woning huren en een woning kopen voor de verhuur. Dit kan soms een winstgevende situatie opleveren. Spot Hypotheken rekent het graag voor je uit.

Neem contact met ons op