Een hypotheek aanvragen als ondernemer

Door het vaak flexibele inkomen van de ondernemer is het hypotheekproces vaak iets complexer. Spot Hypotheken helpt je hierbij.

Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten wordt er gekeken naar je inkomen. Als ondernemer heb je geen vast inkomen. Vandaar dat we naar het gemiddelde resultaat van je onderneming of winstaandeel van de afgelopen 3 jaar kijken. Dit noemen we ook wel je toetsinkomen. Wanneer het gemiddelde van de afgelopen 3 jaar hoger is dan het inkomen uit het laatste jaar dan wordt er gekeken naar het inkomen van het afgelopen boekjaar.  Het is ook mogelijk, onder bepaalde voorwaarden, om een hypotheek te krijgen als je korter dan 3 jaar ondernemer bent.

Naast het inkomen zijn er ook nog andere zaken die een rol spelen bij het verkrijgen van een hypotheek als ondernemer. Daarom maken we ook een grondige analyse van je cijfers zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Ben je benieuwd wat je mogelijkheden zijn voor een hypotheek? Onze adviseur zoekt het graag voor je uit. Ook kan hij je meer vertellen over de precieze voorwaarden.

Veel gestelde vragen

Vaak is het voordeliger om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten. Het is helaas niet mogelijk om een beleggingspand onder NHG te financieren. Wil je weten wat er wel mogelijk is? De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Ja, zeker. Voor MKB-hypotheken ben je bij Spot Hypotheken aan het juiste adres. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je informeren over de mogelijkheden.

Ja, zeker! Regelmatig sluiten wij ook verhuurhypotheken af voor AOW-gerechtigden. Ook gebeurt dit regelmatig voor een beleggingsobject. De hypotheekadviseur kan je aan de hand van je persoonlijke situatie informeren of een hypotheek tot de mogelijkheden behoort.

Een beleggingshypotheek afsluiten is een grote beslissing, een beslissing waarvan je meestal wilt dat het je geld oplevert in plaats van kost. Er komt meer bij kijken dan alleen de laagste lasten en de verwachte opbrengsten. Een goede financiële start zonder verrassingen kan je veel geld besparen.
Denk je het zelf goed te kunnen, dan moet je het gewoon proberen. Wil je advies over een verhuurhypotheek? Dan kun je altijd bij Spot Hypotheken terecht!

Bij het kennismakingsgesprek nemen we van alles met je door, ook je wensen en toekomstplannen. Als we met elkaar verder gaan ontvang je van ons een vragenlijst, waarmee we een klantprofiel gaan opstellen. Bij het hypotheekadviesgesprek gaan de antwoorden doornemen en onderzoeken wat het beste bij jou past. Op basis van al deze informatie stellen we een financieel plan op. Op basis van het financieel plan kunnen we de juiste verhuurhypotheek selecteren.

Spot Hypotheken is volledig onafhankelijk en bemiddelt voor meerdere geldverstrekkers. We kunnen meerdere aanbieders van verhuurhypotheken met elkaar vergelijken en bij de voor jou best passende aanbieder je verhuurhypotheek afsluiten.

De kosten voor het hypotheekadvies en bemiddeling van de beleggingshypotheek staan op onze website bij tarieven. Omdat er iets mee bij komt kijken dan bij een reguliere hypotheek, kun je het tarief van de doorstromer hanteren. Je hoeft pas te betalen bij de notaris, dus zodra je de sleutel ontvangt van je beleggingspand. We zijn echt onafhankelijk en ontvangen geen provisie.

Ja, ook voor het hypotheekadvies van de verhuurhypotheek heb je een eigen hypotheekadviseur. Al je vragen met betrekking tot je hypotheekaanvraag kun je aan je hypotheekadviseur stellen.

Het hypotheekproces voor de verhuurhypotheek verloopt meestal vrij snel. Na het insturen van de hypotheekaanvraag hebben we meestal binnen twee dagen een hypotheekofferte, na ondertekening en het aanleveren van alle gewenste documenten duurt het normaliter 3 tot 4 werkdagen voordat de verhuurhypotheek definitief is. De precieze tijdsduur is afhankelijk van de doorlooptijd van de gekozen geldverstrekker. Het belangrijkste is het compleet en tijdig aanleveren van alle benodigde documenten.

Ja, dit is mogelijk. In sommige situaties zie je dat starters zelf een woning huren en een woning kopen voor de verhuur. Dit kan soms een winstgevende situatie opleveren. Spot Hypotheken rekent het graag voor je uit.

Neem contact met ons op