Doorstromers

Je hebt al eerder een huis gekocht en je wilt nu een andere woning kopen. Je hebt al eerder een huis gekocht en je bent redelijk ervaren met de materie. Het proces is bekend en je bent vermoedelijk al in het bezit van een hypotheek.

Waarom is het dan toch lastiger om alles te regelen? Dit komt omdat je te maken hebt met de zogenaamde fiscale jaren. Dus hoeveel jaren heb je al fiscale aftrek genoten en voor welk deel mag je dit nog genieten? En wat moet je doen met je overwaarde?

Heb je voor 2013 al een huis gekocht dan kun je te maken krijgen met verschillende overgangsregelingen. En wat gebeurt er als je restschuld hebt? Het regelen van een hypotheek voor doorstromers geeft om deze redenen vaak meer tijd dan die voor een starter. Dit is daarom de reden dat het tarief iets hoger is dan het tarief voor een starter.

Heb je al eerder een huis gekocht en ga je een nieuwe woning kopen? Kom dan voor een goed hypotheekadvies bij ons langs. We houden met alle situaties rekening en helpen je graag bij het vinden van de beste hypotheek.

Ondernemers

Je bent MKB ondernemer of ZZP-er en je wilt een huis kopen. Als eerste zal je ontdekken dat er nogal terughoudend op ondernemers wordt gereageerd. Want bij een ondernemer heb je geen loonstrookje en werkgeversverklaring. Als hypotheekadviseur moet je de IB aangiften en de jaarcijfers kunnen doornemen. En niet alle hypotheekadviseurs zijn hier even goed in.

Van origine zijn wij gestart als MKB Hypotheken en gespecialiseerd in hypotheken voor ondernemers. Je zult daarom begrijpen dat we niet terughoudend zijn als een ondernemer bij ons komt voor het regelen van zijn/haar woningfinanciering.

Hypotheekadvies en bemiddeling voor een ondernemer geeft meer tijd, met name om de jaarcijfers door te nemen en eventueel af te stemmen met de boekhouder. Verder verlangen geldverstrekkers van ondernemers meer documenten ter beoordeling van het dossier en moeten we ook rekening houden met de voorwaarden van geldverstrekkers. Deze voorwaarden kunnen per geldverstrekkers verschillend voor ondernemershypotheken.
Dit geeft meer tijd en hierdoor zijn de tarieven voor ondernemers iets hoger dan die van de particuliere huizenkopers.

Ben je MKB ondernemer of ZZP-er en op zoek naar goed hypotheekadvies? Kom dan bij ons langs, we helpen je graag bij het vinden van de juiste hypotheek.

Tweede woning of vakantie woning

Je hebt financiële ruimte en wilt graag een tweede woning of vakantiewoning kopen. Dit kan lastig worden. Als je genoeg overwaarde op je huidige woning hebt zou je je hypotheek kunnen verhogen en de overwaarden kunnen gebruiken voor de aankoop van de 2e woning of vakantiewoning.

Dit heeft fiscaal wel de nodige gevolgen waar je rekening mee dient te houden. Het kan ook zijn dat je een flink bedrag hebt gespaard en je dit wilt gebruiken voor de aankoop van de tweede woning/vakantiewoning. Meestal heb je nog wel een hypotheek nodig om alles te kunnen realiseren.
In beide bovenstaande gevallen kun je voor goed advies bij ons terecht. We helpen je graag bij het nemen van de juiste beslissing en kunnen alles voor je regelen.
Oftewel voor elke situatie zijn wij u graag van dienst bij het vinden van de juiste hypotheek. We nemen uw wensen en mogelijkheden door en gaan op zoek naar de hypotheek die passend is en aansluit op uw wensen.

U kunt dan gericht op zoek naar de droomwoning die niet alleen haalbaar maar ook betaalbaar is.
Als onafhankelijk en erkend hypotheekadviseur hebben we ervaringen met starters, doorstromers, mkb ondernemers, belegginshypotheken en financiering van bedrijfspanden. We nemen de tijd om alles goed uit te voeren, maar kunnen indien nodig supersnel schakelen.

Dus bent u starter en wilt u meer informatie over de startershypotheek?
Of bent u een ZZP-er of MKB ondernemer en wilt u meer informatie over de mkb-hypotheek?
Heeft u een bestaande woning of een nieuwbouwwoning gekocht?
Maak dan een afspraak. Het eerste kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend!

Dit is waarom u ons wilt inschakelen bij financieel advies:

Ons Team

Roy Bekkink
Roy Bekkink
Cees Jan de Jager
Cees Jan de Jager

Veel gestelde vragen

In veel gevallen is het voordeliger om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten. Om voor NHG in aanmerking te komen moet je aan een aantal criteria voldoen. Een voorwaarde is bijvoorbeeld dat de aankoopsom van de woning niet hoger mag zijn dan 355.000,- euro (2022). De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je vertellen of NHG tot de mogelijkheden behoort.

Wij zijn gespecialiseerd in hypotheekaanvragen voor ondernemers. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je informeren over de mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten.

Ja, zeker. Ook gepensioneerden kunnen een hypotheek afsluiten. Afhankelijk van de hoogte van je pensioenvoorziening, eventuele schulden en vermogen kunnen we je informeren over de mogelijkheden. Maar regelmatig sluiten wij een hypotheek af voor AOW-gerechtigden.

Een studieschuld telt minder zwaar mee dan een schuld bij een kredietverstrekker. Vaak is het goed mogelijk om met een studieschuld een hypotheek af te sluiten. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je informeren over je mogelijkheden.

Meestal is het mogelijk om ook met een restschuld een nieuwe hypotheek af te sluiten. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je informeren over de mogelijkheden.

Een hypotheek afsluiten is een grote beslissing, een beslissing die jaren impact heeft op je financiële huishouding. De hypotheekadviseur kijkt verder dan alleen de laagste rente, en houdt met meer situaties rekening die van invloed zijn bij het kopen van een woning. Wil je hypotheekadvies? Dan kun je bij ons terecht!

Na het adviesgesprek vragen we de hypotheekofferte aan en start het bemiddelingsproces. De meeste documenten kunnen worden geüpload in ons digitale portal. Zo ook de hypotheekofferte. Maar uiteraard is het ook goed mogelijk om bij ons op kantoor de hypotheekofferte te ondertekenen. Dan scannen wij het voor je in.

Bij het kennismakingsgesprek krijgen we meestal een beeld van je wensen en toekomstplannen. Als we verder het traject in gaan, dan maken we aan de hand van een vragenlijst een klantprofiel. Hebben we een klantprofiel opgemaakt, dan zal het hypotheekadviesgesprek plaatsvinden. Op basis van het kennismakingsgesprek, het klantprofiel en het hypotheekadviesgesprek kunnen we de wensen en toekomstplannen goed helder maken. Uiteraard houden we bij het hypotheekadvies rekening houden met de wensen en toekomstplannen. We stellen een financieel plan op waarmee we de best passende hypotheekverstrekker kunnen selecteren.

Spot Hypotheken is volledig onafhankelijk en bemiddelt voor ongeveer 25 geldverstrekkers. We kunnen dus meerdere aanbieders met elkaar vergelijken en de voor jou best passende aanbieder selecteren.

De kosten voor het hypotheekadvies en bemiddeling zijn op onze website terug te vinden. We hanteren verschillende tarieven, namelijk voor:
1. Starters, je bent starter als je voor het eerst een woning koopt.
2. Doorstromers, je hebt al een keer een woning gekocht en koopt nu een andere woning.
3. Ondernemers, je bent IB-ondernemer of je bent DGA van een BV. Dit noemen wij MKB-ondernemers en hier hanteren we een apart tarief voor.
4. Scheiding, je gaat uit elkaar en je wilt in de woning blijven wonen. Dan zorgen we voor een ontslag van hoofdelijke aansprakelijkheid.

Ja, voor het hypotheekadvies heb je een eigen hypotheekadviseur. Al je vragen met betrekking tot je hypotheekaanvraag kun je aan je hypotheekadviseur stellen.

Een afspraak maken is mogelijk via het contactformulier op de website of door een e-mail te sturen naar info@spothypotheken.nl. Ook is het mogelijk om telefonisch contact met ons op te nemen om een afspraak te maken

Als je een woning hebt gekocht dan kunnen we over het algemeen binnen 2 weken een definitieve offerte regelen. Als de definitieve offerte wordt uitgebracht dan is de hypotheek in principe rond. Er zijn echter ook andere factoren die van belang zijn voor de doorlooptijd van de hypotheekaanvraag. Tijdens het hypotheekadviesgesprek nemen we je hier helemaal in mee.

Dit is afhankelijk van de gemeente waar je de woning gaat kopen. Per gemeente wordt bepaald of ze een starterslening verstrekken en wat de spelregels zijn. Je kunt hiervoor het beste de website van het stimuleringsfonds Volkshuisvesting (https://www.svn.nl – link SVN) raadplegen. Hier staan de gemeenten geregistreerd waar startersleningen worden verstrekt en wat de betreffende spelregels van de gemeente zijn

De starterslening is een lening naast je afgesloten hypotheek. Als je voor het eerst een huis koopt en je hebt onvoldoende financiele middelen om de woning te financieren, dan is het soms met behulp van een starterslening mogelijk om alsnog de aankoop van de woning te realiseren.

Als je een BKR registratie hebt, dan is het soms niet mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Dit is afhankelijk van de soort BKR registratie. Tijdens ons kennismakingsgesprek nemen we door wat voor BKR registratie het betreft en wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact met ons op