Voor onafhankelijk hypotheekadvies kun je altijd bij ons terecht. Of je nu starter, doorstromer, gepensioneerde, een tweede woning koopt of ondernemer bent, met alle aanvragen hebben wij ervaring.

Starters

Ben je starter op de woningmarkt dan nemen we de tijd om je in het gehele proces te begeleiden.
We gaan onderzoeken of een starterslening tot de mogelijkheden en wensen behoort. We maken een berekening zodat je precies weet wat je kunt lenen en wat de bijbehorende maandlasten zijn.

We hebben een aankoopmakelaar die je kan helpen in het aankoopproces. Oftewel je krijgt alle goede begeleiding en adviezen om een goede keuze te kunnen maken. Als je samen met je partner een huis koopt komt er meer bij kijken dan alleen het huis kopen. Je zal ook rekening moeten houden met onvoorziene situaties en hoe je daarmee om kan gaan. Ook hier voorzien we je graag van goed advies, zodat je van te voren anticipeert op een onvoorziene situatie.
Dus ben je starter op de woningmarkt en heb je een huis op het oog? Neem dan voor hypotheekadvies en aankoopbegeleiding contact met ons op. We doen graag dat stapje extra voor je en bieden alle begeleiding die nodig is om goed te kunnen slagen bij de aankoop van je eerste woning.

Doorstromers

Je hebt al eerder een huis gekocht en je wilt nu een andere woning kopen. Je hebt al eerder een huis gekocht en je bent redelijk ervaren met de materie. Het proces is bekend en je bent vermoedelijk al in het bezit van een hypotheek.

Waarom is het dan toch lastiger om alles te regelen? Dit komt omdat je te maken hebt met de zogenaamde fiscale jaren. Dus hoeveel jaren heb je al fiscale aftrek genoten en voor welk deel mag je dit nog genieten? En wat moet je doen met je overwaarde?

Heb je voor 2013 al een huis gekocht dan kun je te maken krijgen met verschillende overgangsregelingen. En wat gebeurt er als je restschuld hebt? Het regelen van een hypotheek voor doorstromers geeft om deze redenen vaak meer tijd dan die voor een starter. Dit is daarom de reden dat het tarief iets hoger is dan het tarief voor een starter.

Heb je al eerder een huis gekocht en ga je een nieuwe woning kopen? Kom dan voor een goed hypotheekadvies bij ons langs. We houden met alle situaties rekening en helpen je graag bij het vinden van de beste hypotheek.

Ondernemers

Je bent MKB ondernemer of ZZP-er en je wilt een huis kopen. Als eerste zal je ontdekken dat er nogal terughoudend op ondernemers wordt gereageerd. Want bij een ondernemer heb je geen loonstrookje en werkgeversverklaring. Als hypotheekadviseur moet je de IB aangiften en de jaarcijfers kunnen doornemen. En niet alle hypotheekadviseurs zijn hier even goed in.

Van origine zijn wij gestart als MKB Hypotheken en gespecialiseerd in hypotheken voor ondernemers. Je zult daarom begrijpen dat we niet terughoudend zijn als een ondernemer bij ons komt voor het regelen van zijn/haar woningfinanciering.

Hypotheekadvies en bemiddeling voor een ondernemer geeft meer tijd, met name om de jaarcijfers door te nemen en eventueel af te stemmen met de boekhouder. Verder verlangen geldverstrekkers van ondernemers meer documenten ter beoordeling van het dossier en moeten we ook rekening houden met de voorwaarden van geldverstrekkers. Deze voorwaarden kunnen per geldverstrekkers verschillend voor ondernemershypotheken.
Dit geeft meer tijd en hierdoor zijn de tarieven voor ondernemers iets hoger dan die van de particuliere huizenkopers.

Ben je MKB ondernemer of ZZP-er en op zoek naar goed hypotheekadvies? Kom dan bij ons langs, we helpen je graag bij het vinden van de juiste hypotheek.

Tweede woning of vakantie woning

Je hebt financiële ruimte en wilt graag een tweede woning of vakantiewoning kopen. Dit kan lastig worden. Als je genoeg overwaarde op je huidige woning hebt zou je je hypotheek kunnen verhogen en de overwaarden kunnen gebruiken voor de aankoop van de 2e woning of vakantiewoning.

Dit heeft fiscaal wel de nodige gevolgen waar je rekening mee dient te houden. Het kan ook zijn dat je een flink bedrag hebt gespaard en je dit wilt gebruiken voor de aankoop van de tweede woning/vakantiewoning. Meestal heb je nog wel een hypotheek nodig om alles te kunnen realiseren.
In beide bovenstaande gevallen kun je voor goed advies bij ons terecht. We helpen je graag bij het nemen van de juiste beslissing en kunnen alles voor je regelen.
Oftewel voor elke situatie zijn wij u graag van dienst bij het vinden van de juiste hypotheek. We nemen uw wensen en mogelijkheden door en gaan op zoek naar de hypotheek die passend is en aansluit op uw wensen.

U kunt dan gericht op zoek naar de droomwoning die niet alleen haalbaar maar ook betaalbaar is.
Als onafhankelijk en erkend hypotheekadviseur hebben we ervaringen met starters, doorstromers, mkb ondernemers, belegginshypotheken en financiering van bedrijfspanden. We nemen de tijd om alles goed uit te voeren, maar kunnen indien nodig supersnel schakelen.

Dus bent u starter en wilt u meer informatie over de startershypotheek?
Of bent u een ZZP-er of MKB ondernemer en wilt u meer informatie over de mkb-hypotheek?
Heeft u een bestaande woning of een nieuwbouwwoning gekocht?
Maak dan een afspraak. Het eerste kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend!

Dit is waarom u ons wilt inschakelen bij financieel advies:

Ons Team

Roy Bekkink
Roy Bekkink
Cees Jan de Jager
Cees Jan de Jager

Veel gestelde vragen

In veel gevallen is het voordeliger om een hypotheek met NHG af te sluiten. Om voor NHG in aanmerking te komen moet je aan een aantal criteria voldoen. Een voorwaarde is bijvoorbeeld dat de aankoopsom van de woning niet hoger mag zijn dan 245.000,- euro. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je vertellen of NHG tot de mogelijkheden behoort.
Dat wordt per aanvraag beoordeeld. Voor ondernemers wordt wel een opslag op het tarief berekend. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je vertellen of je via de online hypotheekadviseur je hypotheek kan afsluiten.
Ook gepensioneerden kunnen nog een hypotheek afsluiten. Dit is afhankelijk van de hoogte van je pensioenvoorziening, eventuele schulden en vermogen. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je informeren of een hypotheek tot je mogelijkheden behoort.
Een studieschuld telt minder zwaar mee dan een schuld van een kredietverstrekker. In veel gevallen is een studieschuld goed te combineren met je hypotheek. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je informeren over je mogelijkheden.
In de meeste gevallen is het mogelijk om ondanks je restschuld toch een nieuwe hypotheek af te sluiten. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je informeren over de mogelijkheden.
Een hypotheek afsluiten is een grote beslissing, een beslissing die jaren impact heeft op je financiële huishouding. Kun je zelf alles goed digitaal aanleveren en hou je van het online gemak, maar wil je toch door een deskundig hypotheekadviseur worden geadviseerd?
Dan kun je bij ons terecht!
Het advies vindt plaats via de webcam. Via het scherm kunnen er documenten digitaal worden ondertekend. Na het adviesgesprek vragen we de hypotheekofferte aan en start het bemiddelingsproces. Er zal contact met je worden opgenomen voor het tekenen van de offerte en het aanleveren van documenten. Documenten moeten digitaal worden aangeleverd, dit zal meestal in PDF formaat moeten worden aangeleverd.
Bij het kennismakingsgesprek kun je besluiten om met ons verder te gaan. In dat geval ontvang je van ons via de mail een vragenlijst. Aan de hand van de vragenlijst en de analyse stellen we een financieel plan op waarbij we rekening houden met jouw wensen en mogelijkheden. Op basis van het financieel plan kunnen we de juiste hypotheek selecteren.
De online hypotheekadviseur is erkend financieel adviseur volledig onafhankelijk en bemiddelt voor meerdere geldverstrekkers. Je kunt dus meerdere aanbieders met elkaar vergelijken en bij de voor jou best passende aanbieder je hypotheek afsluiten.

De kosten voor het hypotheekadvies en bemiddeling van de hypotheek zijn vanaf € 1750,-. Dit is het tarief voor een particuliere starter. Heb je al een keer een woning gekocht of ben je ondernemer dan hanteren we een opslag. Je hoeft pas te betalen bij de notaris als je de sleutel ontvangt van je nieuwe woning. We zijn echt onafhankelijk en ontvangen geen provisie.

Ja, voor het hypotheekadvies heb je een eigen hypotheekadviseur. Al je vragen met betrekking tot je hypotheekaanvraag kun je aan je hypotheekadviseur stellen.
Een afspraak maken is mogelijk via het contactformulier op de website of door een e-mail te sturen. Ook is het mogelijk om telefonisch contact met ons op te nemen om een afspraak te maken
Als je een woning hebt gekocht dan duurt het over het algemeen 5 tot 6 weken voordat de definitieve offerte wordt uitgebracht. Als de definitieve offerte wordt uitgebracht dan is de hypotheek in principe rond. De precieze tijdsduur is afhankelijk van de doorlooptijd van de gekozen geldverstrekker. Het belangrijkste is het compleet en tijdig aanleveren van alle benodigde documenten.

Dit is afhankelijk van de gemeente waar je de woning gaat kopen. Per gemeente wordt bepaald of ze een starterslening verstrekken en wat de spelregels zijn. Je kunt hiervoor het beste de website van het stimuleringsfonds Volkshuisvesting (https://www.svn.nl – link SVN) raadplegen. Hier staan de gemeenten geregistreerd waar startersleningen worden verstrekt en wat de betreffende spelregels van de gemeente zijn

De starterslening is een lening naast je afgesloten hypotheek. Als je voor het eerst een huis koopt en je hebt onvoldoende financiele middelen om de woning te financieren, dan is het soms met behulp van een starterslening mogelijk om alsnog de aankoop van de woning te realiseren.
Als je een negatieve BKR registratie hebt, dan is het niet mogelijk om een hypotheek af te sluiten. De instellingen waar wij mee werken verstrekken geen hypotheek bij een negatieve BKR registratie.

Neem contact met ons op